Over gezond opgroeien

Een gezonde leefstijl voor kinderen heeft grote voordelen voor hun gezondheid. Door kinderen nu goede eet- en beweeggewoontes aan te leren, zullen ze in de toekomst minder kans lopen om welvaartheidsziekten zoals obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes, te ontwikkelen. Reden genoeg  om te zorgen voor een gezonde leefstijl bij je kind(eren).

Twijfel je over het gewicht van je kind, wil je meer informatie over gezond eten of praktische begeleiding voor je kind naar een gezond gewicht? Dan kan Helder jou en je kind(eren) daarbij helpen.

Helder gaat uit van "gewoon" eten. Dit betekent dus geen poeders, shakes of light producten. Maar wel écht eten, dat lekker en gezond voor je is. Als je kind op die manier eet, verbetert zijn gezondheid en is het, als je dat wilt- is het de ideale manier om gewicht kwijt te raken. Tijdens de begeleiding krijgt het hele gezin veel praktische tips, recepten en ideeën waardoor al snel duidelijk wordt hoe makkelijk en lekker gezond eten eigenlijk is.Wil je weten wat Helder voor je organisatie kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Sacha Schouten, 071-3018479

Fruit in de klas

Helder ontwikkelde speciaal voor basisscholen ‘Fruit in de Klas’. Fruit in de Klas is een non-profit project dat scholen ondersteunt bij het gezond(er) maken van hun voedingsbeleid.

Fruit in de klas wil graag dat kinderen vaker én met plezier fruit en groenten eten. Natuurlijk is dit op de eerste plaats de verantwoordelijkheid van ouders en verzorgers. Fruit in de klas ziet hier ook een rol voor scholen; zij kunnen ondersteuning bieden door gezonde voeding te stimuleren. Helder heeft een praktische kijk op zaken en onderzoekt graag samen de mogelijkheden om een gezonde(re) omgeving voor kinderen te creëren. Deze aanpak richt zich niet alleen op het kind, maar ook op bijvoorbeeld de ouders en verzorgers, leraren en medewerkers uit de kinderopvang.

Wil je weten over wat Fruit in de klas voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op met Sacha Schouten, 071-3018479