Volwassenen

Volwassenen die gezond(er) willen eten en/of willen afvallen zijn bij Helder aan het goede adres. Helder gaat uit van ‘gewoon eten’. Dit betekent dus geen poeders, shakes of light producten. Maar wel écht eten, dat lekker en gezond voor je is.
Anders gaan eten kan je doen om verschillende redenen. Misschien wil je wel afvallen, meer energie of wil je je kinderen een gezond voorbeeld geven. Om te zorgen voor een blijvend resultaat is het van belang je doel (of doelen) duidelijk te hebben en de tijd te nemen voor de verandering. Gebaseerd op jouw gewenste resultaat, maken we een plan van aanpak met tijdsplanning, zodat je weet wat je kunt verwachten.

Kijk bij de mogelijkheden voor meer informatie.


Te zwaar?

Wanneer ben je nu te zwaar? Vanuit gezondheidsperspectief wordt iemand te dik genoemd als het overgewicht een verhoogd risico voor de gezondheid geeft.
Overgewicht (voor volwassenen) kun je bepalen door:

• het berekenen van je BMI (Klik hier om je BMI te berekenen )
• meten van je buikomvang
• bepalen van je vetpercentage

Bepalen of je kind te zwaar is? Ga naar kinderen voor de berekening

Als blijkt dat je te zwaar bent, is het verstandig om af te vallen. Nu zegt je BMI niets over de hoeveelheid vet in je lichaam of hoe dat vet is verdeeld. Daarom is het van belang om de hoeveelheid buikvet te weten. Heb je een goed BMI maar veel vet op en rond je buik, dan loop je nog steeds gezondheidsrisico’s. Ook kan het zo zijn dat je weegschaal geen verandering aangeeft, maar dat je buikomvang wel minder wordt. Je raakt dan dus vet kwijt! Bij Helder wordt daarom altijd je gewicht én je buikomvang gemeten. Zo weet je precies waar je aan toe bent!